Culture

Dr. Ronny Jackson no longer VA nominee

Dr. Ronny Jackson no longer VA nomineeā€

The top White House doctor has withdrawn as President Trump's nominee to lead the Department of Veterans Affairs, amid allegations that he had mishandled opioid painkillers and once wrecked a government vehicle while intoxicated at a Secret Service party.

In an interview with Fox & Friends Thursday after Jackson's withdrawal, President Trump said Jackson "would have done a great job", and "had a ideal record", calling the allegations against him false.

Speaking on "Fox and Friends" on Thursday morning, Trump said Jackson's withdrawal was not unexpected.

When asked if Jackson would stay on as White House doctor, Press Secretary Sarah Huckabee Sanders said, "Admiral Jackson is a doctor in the United States Navy assigned to the White House and is here at work today".

Despite an unblemished record serving three presidents, Jackson has been dogged by accusations of being drunk on the job and over-prescribing medications. But Jackson later met with Trump and told him he was not ending his bid to head the department that oversees health care for 13 million US veterans and has 377,000 employees. Aside from freely dispensing Ambien on Air Force One (which may not be seen as a big deal in D.C.), they said he wrote prescriptions for himself, had staff write prescriptions for each other to cover for giving drugs to unauthorized patients, and in one instance sent the White House Medical Unit into a panic over missing Percocet.

Trump says he is weighing options for North Korea meeting
Moon will be looking to make some headway on the North's nuclear bombs in advance of the Trump-Kim summit. When Moon Jae-In took office in May, he spoke often and strongly about a desire to talk with Kim.

The allegations were contained in a two-page document described by the Democratic staff of the Senate Veterans' Affairs Committee as a summary of interviews with 23 of Jackson's current and former colleagues.

Jackson has declined to publicly comment on the accusations, but has rejected some of the claims to senior aides and says he is being unfairly attacked. Daniels, who said she had an affair with Trump in 2006, was paid $130,000 by Cohen right before the 2016 presidential election, and is suing to get out of a non-disclosure agreement she signed with him.

His prior nominees for labour secretary, army secretary and navy secretary all withdrew past year after questions arose during their vetting process.

Gidley said the FBI background investigation into Jackson "was clean and there are no issues in the background check whatsoever".

There were also questions about Jackson's position on privatizing the VA - something many of Trump's most conservative backers have pushed for.

Man United Can Win Premier League Next Year - Lukaku
Pochettino did not criticise any of his players and instead focused on the difficulty of competing with the club's major rivals. It will be more hard year by year. "But at some point you need to be realistic and our fans need to be realistic", he said.

Trump is believed to have fired VA Secretary David ShulkinDavid Jonathon ShulkinAnderson Cooper: If Trump only hires the best people, why are there so many departures, scandals?

The letter requested information about rumored Pentagon inspector general reports said to detail allegations into Jackson's conduct.

At a White House event honouring wounded soldiers later on Thursday however, he singled out the acting veterans affairs secretary Robert Wilkie, whose name was added at the last minute to the guest list. Jackson's nomination has inadvertently exposed the widespread use of sleep and alertness drugs among government officials from the White House and State Department to the Pentagon and Congress itself.

Related:Ronny Jackson Was Allegedly Known As "Candy Man" For Doling Out Prescriptions. Jackson hasn't responded to all of the allegations, but told reporters on April 25 that he didn't wreck the government auto, and, in fact, had never been in a vehicle accident.

Additional reporting from Newsy affiliate CNN.

Checks ordered on engine type in jet accident
Philadelphia's medical examiner said on Wednesday that Ms Riordan had died of blunt impact trauma to her head, neck and torso. Who was the victim? Jennifer Riordan, a 43-year-old bank executive from Albuquerque, New Mexico, died in Tuesday's accident.Like this

Latest


27 April 2018
Capital International LTD Has Boosted Holding in Qualcomm INC (QCOM)
Since January 26, 2018, it had 1 insider purchase, and 0 selling transactions for $43,446 activity. (NASDAQ:NFLX) or 9,618 shares. Return on assets (ROA) is a financial ratio that shows the percentage of profit a company earns about its overall resources.

27 April 2018
Kanye West, Trump Rekindle Twitter Bromance
West wrote back, accusing Legend of trying to "manipulate" his "free thought". "However artists can not be blind to the reality". But for others, like radio host Ebro from his self-titled show, Kanye is on his last legs and can compete with other rappers.

25 April 2018
Blue Jackets good again, just not good enough for next level
On the power play, Washington generated 88 shot attempts to Columbus' 57, and that's with just 90 seconds of extra ice time. Instead, it's been Alexander Ovechkin having to shake Crosby's hand after Crosby handing Washington a playoff exit.

25 April 2018
Twitter meltdown: Princess Charlotte steals the show at brother's birth
George, who was much more stoic in front of the crowd than Charlotte, clearly takes his role as older brother seriously. Her mother bought the clothes from the children's boutique in the Spanish northern city of San Sebastian.

25 April 2018
Copy of Buckle Up, Prime Members: Amazon Launches In-Car Delivery
The company conducted a small pilot test of in-car delivery in Germany in partnership with Audi and DHL several years ago. To further their auto delivery options , there will be on-call couriers for customers to receive in-car deliveries.

24 April 2018
Britain 'will not stay in customs union' - United Kingdom government
The amendment requires ministers to explain the steps taken to negotiate Britain's continued participation in a customs union with Brussels.

23 April 2018
Israel blames Hamas rivals for Fadi's murder
Israel's ruling Likud party hit back hard against a statement by Israeli-American actress Natalie Portman in which she said that. Avigdor Lieberman said it was more likely Fadi al-Batsh, 35, was killed on Saturday as part of "an internal Palestinian dispute".

23 April 2018
FAA orders emergency jet engine inspections after United States plane failure
Shults and Ellisor said they won't be partaking in any interviews, and "ask that the public and the media respect our focus". But crashes have prompted changes in regulations and safety, although years often pass before the rules are introduced.

23 April 2018
Malkin doesn't practice, game-time decision for Game 6
Now Philadelphia has to do it again at home , a place where the Penguins outscored the Flyers 10-1 while rolling in Games 3 and 4. Malkin (103 points) has tallied 45 goals and 58 assists and has recorded two or more points in 27 different games this year.

22 April 2018
How Many Kier Group plc (LON:KIE)'s Analysts Are Bullish?
Barclays restated their overweight rating on shares of Glencore (LON:GLEN) in a report published on Wednesday, April 11th. The company had a trading volume of 2,021,056 shares, compared to its average volume of 1,330,000.Recommended