Science

Jupiter's stunning Great Red Spot, seen like never before

Jupiter's stunning Great Red Spot, seen like never beforeā€

One of the more impressive shots showed The Great Red Spot, a storm that's has raged for 350 years and is so large it could swallow Earth.

According to NASA, the Great Red Spot's winds peak at approximately 400 miles per hour and have been swirling for more than 150 years.

Now thanks to NASA's Juno mission, we've got our closest look ever at the Great Red Spot.

Commuter complaints few as Penn Station repairs begin
Instead, the most noticeable inconvenience that Boston-based users of Penn Station might notice is more crowded Amtrak trains. Service has been stepped up by trains, buses and ferries in anticipation of the busier commute.

Eleven minutes and 33 seconds later, Juno had covered another 39,771 kilometers, and was passing directly above the coiling, crimson cloud tops of the Great Red Spot.

NASA unveiled the first close-up views of Jupiter's Great Red Spot on Thursday, taken from its Juno satellite within just 5,000 miles of the spot's surface.

The JunoCam instrument on board Juno snapped images of the big storm on July 10, and the agency released the raw images to the public on July 12. It is completing its sixth orbit of the planet, the solar-powered craft will fly around six more times before steering itself to certain, planned death.

Blac Chyna wins restraining order against Rob Kardashian
Chyna went on to say that although she frequently posts semi-nude photos of herself, it should be her choice to reveal her body. Since hiring her attorney, Chyna has made a decision to go forward with a temporary restraining order against Kardashian .

Scientists hope to learn more about what drives the storm, and Dr Bolton said it would take some time to analyse the data captured by Juno's eight instruments as it passed over the tempest a height of 9,000km.

All of Juno's science instruments and the spacecraft's JunoCam were operating during the flyby, collecting data that are now being returned to Earth.

"For hundreds of years scientists have been observing, wondering and theorising about Jupiter's Great Red Spot", said Dr Scott Bolton, Juno principal investigator from the Southwest Research Institute in San Antonio.

Galaxy Note FE now available for purchase in South Korea
For connectivity options, the smartphone offers 4G VoLTE, alongside Wi-Fi, Bluetooth, a 3.5mm audio jack, and a Micro-USB port. The Instant Share and Edit feature enables instant sharing of pictures with a single click on pinned social media applications.

Juno was launched in 2011 and began orbiting Jupiter a year ago. "We are pleased to share the beauty and excitement of space science with everyone".Like this

Latest


13 July 2017
'My Loyalty Is to the Constitution.' Trump's FBI Nominee Pledges Agency Independence
He also said Mr Trump had encouraged him to end an investigation into the former national security adviser Michael Flynn. Trump announced his intent to nominate Wray in a June 7 tweet , but officially nominated him at the end of last month.

12 July 2017
Russian Federation readying expulsion of 30 USA diplomats over diplomatic property seizure
He continued: "If this is not the case, if Washington decides not to solve this issue, we will have to take counter actions". Moscow did not retaliate, saying it would wait to see if relations improved under the incoming USA president, Donald Trump .

11 July 2017
A New Google Doodle Celebrates the Life of Swedish Agronomist Eva Ekeblad
She also discovered that potatoes could be used to make potato flour by cooking, crushing and drying potatoes to create flour. Her discovery helped to solve a food crisis in Sweden, when there was a shortage of cereals, such as oats and barley.

10 July 2017
Trump insists that the Mexican finance the wall
President Donald Trump told reporters he " absolutely " still wants to make good on one of his signature campaign promises. While seated next to Mexican President Enrique Pea Nieto during the G-20 summit of leading world powers in Germany, U.S.

09 July 2017
Pistons renounce rights to Kentavious Caldwell-Pope after Bradley trade
While picking up someone of Bradley's ilk could quiet naysayers, losing Caldwell-Pope after just four seasons is still a rather tough blow.

07 July 2017
Gulf row: No new sanctions despite Qatar denial
The White House said Trump reiterated the need for all countries "to stop terrorist financing and discredit extremist ideology". Meanwhile, Emirati Foreign Minister Abdullah bin Zayed Al Nahyan kept up the pressure on Qatar .

07 July 2017
Microsoft announces sales force reorganization that'll impact thousands of jobs
The company told CNBC that the cuts aren't about reducing costs but rather, changing how they handle sales. All three executives on Monday notified employees of a reorganisation, but did not mention layoffs.

06 July 2017
Women in the White House are paid less than their male coworkers
Perry also notes in his analysis that of the top 101 highest-paid White House employees, almost 75% of them are men. Among the 22 employees earning the top salary for a permanent White House employee-$179,000-only six are women.

05 July 2017
Machine learning comes to Tour de France
Both Thomas and Froome are fine, Team Sky said. "There was a crash in front of us and again I had nowhere to go". Marien said they were applying UCI race rules that allow them to disqualify riders in "serious cases".

03 July 2017
Finesse 2Tymes Held On Unrelated Charges After Little Rock Shooting
Arkansas Alcohol Beverage Control officials suspended Power Ultra Lounge's alcohol license Saturday and set a hearing for July 10. This has been a hard week for Little Rock , as the city has now seen numerous drive-by shootings in addition to this shooting.Recommended